Esben Svane har siden ungdomsårene været trommeslager på den danske upcoming/indie-scene, bl.a. i bandet Den Fjerde Væg. I 2009 lavede han en EP med Carl Emil Petersen og Nick Lee Jerlung, der blev startskuddet for Ulige Numre. (Han nåede dog ikke at spille en koncert med dem).

I 2011 udgav han en EP’en Always Travel Never Arrive, som var et højskoleprojekt under et ophold på Sangskriverlinjen på Engelsholm. Han optog og mixede den på sit eget højskoleværelse i tårnet på Engelsholm Slot.

Det var også i 2011 at det tog fart med den internationale succes. Her vandt Esben Svane Dansk Melodi Grand Prix som trommeslager i A Friend In London, og turnerede efterfølgende rundt på arena-tour som support for Backstreet Boys på deres Europa-tour i 2012. Her spillede han og A Friend In London for 15.000-20.000 aften efter aften i en måned.

Hele AFIL-eventyret udspillede sig meget i Canada over fire år, og Esben Svane fik udlevet hele sin drengedrøm om at spille i et internationalt aktivt og turnerende band. Samtidig fik han mulighed for at arbejde med og lære af nogle af verdens største producere, som David Bottrill (Muse, Tool, Smashing Pumpkins), og Kevin Doyle (Van Morrison, Sinead O Connor, Kiss). Perioden i Canada gav ham også muligheden for efterfølgende at tage på en måned lang solo-turné med sine egne sange, som blandt andet resulterede i, at han spillede på Canadian Music Week.

Livet i overhalingsbanen var ikke holdbart for Esben i længden. Sideløbende med det hurtige liv som trommeslager i A Friend In London, indspillede og producerede han EP’en The Sudden Stop. I processen droppede han ud af A Friend In London, og flyttede hjem på sine forældres gård på landet i Jylland i et halvt års tid for at bygge sig selv op forfra.

Det gjorde han på smukkeste vis. Pladeselskabet Songcrafter Music faldt for EP’en og udgav den i starten af 2013. Den blev modtaget med rosende anmeldelser og 3 ud af EP’ens 5 sange kom i rotation på P4.

I 2014 blev Esben Svane signet af Nordic Music Society og tog kunstneraliaset “The Radar Post”, som han over de næste 3-4 år producerede og udgav to fuldlængde album under. Begge album blev anmeldt virkelig godt både i ind- og udland med 4 og 5-stjernede anmeldelser.

“Usædvanlig og unik må være ordene.” skrev ShoutOutMusic om det første album, og det andet album nåede da også både i Clash Magazine i UK, som skrev “"Draped in melancholic shoegaze yet with the faint aura of hope", og Rolling Stone i Tyskland, som bl.a. skrev “Esben Svane alias The Radar Post surprises with an astonishing complexity...”

Både som producer og artist spiller Esben Svane ofte de fleste instrumenter selv. Det gør han også på EP’en Du Valgte Mig, hvor han både har indspillet og produceret alt selv i sit eget studie, undtagen strygere og blæsere. Han ser meget op til typer som Sufjan Stevens og Kevin Parker (fra Tame Impala), der ligeledes indspiller det meste selv.

Esben Svane er evigt aktiv, og medvirker blandt meget andet på Michael Falchs projekt “Michael Falch og Vildfugle”. Som producer har han bl.a. arbejdet sammen med navne som Ida Wenøe, Søs Fenger, The Attic Sleepers, Iris Gold, og adskillige udenlandske artister. Han arbejder for tiden som producer og sangskriver på projektet “BEINIR”, som udkommer senere i år på The Bank, og “Elvstrøm” og “OhNothing”, der udkommer på Glorious Records.

I 2020 var han med som support for Thomas Buttenschøn på hans Danmarksturné.

Privat er Esben Svane gift med den karismatiske trommeslager i L.I.G.A, Ihan Haydar. Det er forholdet til hende, der er omdrejningspunktet for EP’en Du Valgte Mig.

Book Esben Svane til jeres næste arrangement!

Du er altid meget velkommen til at kontakte Bookinghuset telefonisk for priser, yderlig information, ledighed, booking m.v. på 75 91 00 86

Alternativt, kan vores bookingformular ligeledes udfyldes - alt sammen ganske uforpligtende.

Vi vil derefter vende tilbage med information om pris samt hvorvidt Esben Svane kan bookes på datoen.   

Youtube video: undefined
+45 75 91 00 86