Den tidligere TV-meteorolog, Jesper Theilgaard, er nu er kastet sig over livet som forfatter og foredragsholder. Han er en mand af mange ord og netop mange af disse er om vind og vejr. 

Jesper er en blæksprutte med erfaring indenfor mange felter, men det alt overskyggende fokusområde er dog vejret, klimaforandringerne og deres betydning for vores kollektive dagligdag, for nutidige og fremtidige generationer.

Han er en meteorolog med klima på programmet, men også med mulighed for kunstnerisk islæt. Og så er han desuden fleksibel i forhold til specifikke klima og vejrmæssige emner, der ønskes berørt. Hans ekspertise og viden på dette område, er enormt i dansk regi. 

Jesper Theilgaard kan bookes til følgende foredrag:

Blev klimaproblemet løst med 'Parisaftalen'?

Klimaproblemet er blevet debatteret i årevis, men bestemt ikke løst, og det ser kun ud til at blive værre.

Men hvad er baggrunden, og hvad er status i dag? - På en enkel måde, vil jeg forklare de lidt indviklede termer, så alle bliver klædt på til at forstå problemstillingen.

Jeg har fulgt klimaforhandlingerne for Danmarks Radio i mange år, og vil fortælle om mine iagttagelser om muligheden for at finde løsninger - for de er der rent faktisk!

I december 2015 fik vi 'Parisaftalen', men hvor meget hjælper den? - Emnet er fremragende til en debataften!

Vejret og kunst

Vejret har inspireret mange af vore guldaldermalere. De arbejdede med vejret og søgte en naturlig gengivelse af skyer og vejrlig. Men var det nu også helt korrekt, det de malede.

Det skrev jeg om i bogen "Vejret og kunsten", ligesom jeg kombinerede malerierne med kendte digte. 

I foredraget vil jeg vise en del af malerierne , herunder både de helt korrekte, og dem der indeholder visse fejl - set fra meteorologens synspunkt.

Der er absolut mulighed for at tilsætte et par sange i løbet af foredraget.

Klimakoncert

I 2009 skrev Pernille Louise Sejlund en serie små musikstykker til illustration af klimaproblemet. Inspirationen fik hun i samtaler med mig, hvorved klimaproblemet kan sættes i ord og toner.

Pernilles ensemble består af 5 vokalpigestemmer, en harpe og en fløjte.

Imellem numrene causerer jeg over klimaet: hvor står vi, og hvor er vi på vej hen?

Koncerten giver også mulighed for efterfølgende debat, og det er en anderledes måde at fortælle om verdens største problem: klimaforandringer.

Book Jesper Theilgaard til jeres næste arrangement!

Du er altid meget velkommen til at kontakte Bookinghuset telefonisk for priser, yderlig information, ledighed, booking m.v. på 75 91 00 86

Alternativt, kan vores bookingformular ligeledes udfyldes - alt sammen ganske uforpligtende.

Vi vil derefter vende tilbage med information om pris samt hvorvidt Jesper Theilgaard kan bookes på datoen.   

+45 75 91 00 86