Peter Belli

Fjern favorit Tilføj som favorit
Peter Belli

SIDSTE ALBUM & SIDSTE TOUR MED BANDET

Siden dengang i 60erne, hvor det hele startede, har Peter Belli givet tusindvis af koncerter, indspillet mere end 40 albums og kørt et ukendt antal kilometer rundt i landet for at optræde for publikum. Fødselsattesten siger 1943 – og i en alder af efterhånden 73 år, har Peter Belli besluttet sig for at skrue ned for tempoet. Men først efter endnu en stor tour rundt i Danmark – og efter at have indspillet dét ene album, der bare skal laves:

”Det er efterhånden 10 og 12 år siden, jeg lavede de to intime albums ”Sange fra Blomstersengen” og ”Når timerne bliver små”. Fra starten var ideen at lave tre albums, der skulle høre sammen, det er bare først nu, vi er klar til treeren. Det bliver igen med udvalgte danske sange – og i bruttotruppen har vi numre af bl.a. Magtens Korridorer, De Eneste To, Sys Bjerre, Marie Key og Ramus Walter. Vi går i studiet i slutningen af september – og efter planen udgiver vi albummet i midten af november.”

Oven på det kommende album, lægger Peter Belli an til en sidste stor tour med det faste band De Rejsende:

”Hele næste år har vi sat af til at køre Danmark tyndt – og derefter tænker jeg så at køre band-bussen i garage. Jeg har mere eller mindre stået stand by de sidste 50 år, altid klar til spille overalt, hvor de kaldte på mig. Men efter 2017 vil jeg kun spille udvalgte koncerter, hvor jeg føler at sammenhængen er rigtig. Det er hårdt altid at skulle stå klar med et toptunet band – og derfor vil jeg nu sige farvel til den del af karrieren, med en sidste stor tour rundt til spillesteder og festivaler.”

Peter Belli lægger vægt på, at han ikke stopper helt med musikken:

”Det tror jeg aldrig kommer til at ske. For mig er det ligeså naturligt at synge som at trække vejret – og begge dele holder jeg nødigt op med… Men altid at være klar til at rykke ud – eller skulle sætte mig op til at indspille fulde albums, det siger jeg farvel til nu. Og gør det forhåbentlig med et rigtig godt album og nogle fantastiske koncerter med mit dejlige band. Hvad der så sker derefter, det kan kun tiden vise…”

Kort biografi:

Peter Belli er en af de virkelige pionerer i dansk rock. Han fik sit gennembrud i 60erne, hvor han med sit lange hår og en af scenens mest markante stemmer, både blev et af tidens største idoler og nærmest identisk med det man dengang kaldte ”Pigtråd”.

Om sit mangesidede talent har han selv sagt at ”Min lagkage har mange farver”. Yes indeed – for gennem årene har han, udover at være sanger, bl.a. også været en meget brugt skuespiller, været tv-vært, cirkusdirektør og ikke mindst den danske stemme bag figurer som Blæksprutten i Bennys Badekar, Louie i Luftens Helte og Rafiki i Løvernes Konge.

Peter Belli udgav sin første single i 1964, har haft utallige hits igennem karrieren – og er stadig mere levende end de fleste, når han indtager scenerne rundt omkring. Som Gaffa skrev i en koncertanmeldelse i 2014:

”…viste denne aften, hvordan det næsten naturstridigt er muligt stadig at stå som en livsbekræftende performer, der holder klassiske rock’n’roll-dyder i live. Ikke som en kustode, der skuer vemodigt og rutinepræget tilbage på fortidens bedrifter, men som en arketype på en kunstner, der befinder sig bedst på scenen i et vitalt og nutidigt samarbejde med unge musikere omkring sig”,

Med sit stærke unge band, De Rejsende, i ryggen, har Peter Belli de sidste par år nærmest (og nærmest naturstridigt) været bedre end nogensinde på scenen. Poweren og den legendariske vokal står så stærkt som nogensinde – hvad massevis af danskere også kunne opleve ved selvsyn, da Peter Belli i 2012 var del af holdet i den populære tv-serie ”Toppen af poppen”.

Peter Belli fik i 2003 IFPIs ærespris for sin lange og flotte karriere i dansk musik – og i august 2016 fulgte Smukfest op, da de tildelte Peter Belli deres store hæderspris ”Polka Verner Legatet”, bl.a. med ordene:

”Tilnavnet ”Ulven” fik han i 1967 efter et af sine store hits – og netop smidigheden, råstyrken, hylet mod månen og det indædt snerrende, har hans signaturvokal til fælles med rovdyret.”

Live on stage: Peter Belli – the voice, Per Løkkegaard – vokal, guitar/kor, Marcus Winther-John – guitar, kor, Troels Skjærbæk – bas, kor og Jesper Thomsen – trommer.


Sådan booker du Peter Belli!

Ønsker du priser på Peter Belli til dit arrangement, er du meget velkommen til at ringe eller udfylde vores bookingformular.

Kontakt Bookinghuset på tlf. 75 91 00 86, når du vil høre, om Peter Belli er ledig, eller hvis du vil booke Peter Belli med det samme.

 

BOOKINGFORMULAR

 • REFERENCER

  Anmeldelse af Koncert i Baltoppen. BT skriver mandag d. 7/4-2014
  Konen og jeg talte tidligere på lørdagen om, hvordan aftenens forestående koncert mon ville spænde af. Jeg kom til at sige: `Det bliver nok ikke så meget `Bliv væk fra vort kvarter``. I hvert fald var det min tanke, at samarbejdet med Marcus Winther-John fra Inside The Whale da må have givet Peter Bellis nyere sange en ny kant og farlighed.
  Det var da også en skarp og bombastisk fanfare, det unge band satte gang i, da lyset blev dæmpet så godt som på sekundet kl. 20:00. Ind kom Peter Belli, fanfaren klingede ud – og slog over i `Hvis jeg nu var arbejdsløs`, så langt fra hans oprindelige cover-version, som det næsten kunne være.
  Et sejt og tungt drive lagde dermed fra starten en solid bund, så man kom en smule i tvivl om, hvorvidt der nu også var så stor forskel i alder og ungdommelighed på de fire bandmedlemmer og hr. Belli selv. Det næste nummer, `Penge`, fortsatte det høje energiniveau, med en kærlig musikalsk reference til Barrett Strongs originalversion fra de tidlige Tamla Motown-dage.
  Kærlighed som bindemiddel
  Derefter et brat spring i tid frem til titelnummeret fra Bellis 2011-cd, `Underværker`. Et musikalsk samarbejde med føromtalte Marcus Winther-John, der denne aften i Baltoppen bestemt ikke lød, som om det var udtømt. En tør og efter min mening helt nøgtern iagttagelse, der blev understreget af `Heldig` fra den 2013-cd`en `Evig og altid`. En herlig happy-go-lucky sang om ømheden, nærheden og følelsen af heldet ved at være sammen med sin livsledsager.
  Temaet om den stærke og ukuelige kærlighed var på mange måder et fokuseret bindemiddel i aftenens udvalg af sange. Fra Dylan-fordanskningen i `Jeg bliver din baby i nat` over Elvis Presleys `One Night With You` til det enkle budskab fra Johnny Madsen i `Der skal to til en vals`. I dét perspektiv bidrager den let vemodige `Tommy og Tanja` fra Poul Krebs` historieunivers til at tegne billedet af kunstneren Peter Belli, der ser på livets muligheder med et langt livs erfaringer fra Tivoli-, gøgler- og cirkusmiljøer i bagagen.
  Ikke den store fornyer, men …
  Peter Belli kan måske ikke kaldes den store fornyer. Til gengæld viste denne aften, hvordan det næsten naturstridigt er muligt stadig at stå som en livsbekræftende performer, der holder klassiske rock`n`roll-dyder i live. Ikke som en kustode, der skuer vemodigt og rutinepræget tilbage på fortidens bedrifter, men som en arketype på en kunster, der befinder sig bedst på scenen i et vitalt og nutidigt samarbejde med unge musikere omkring sig. Og så melder tvivlen om aldersforskellen sig igen, hvor Peter Belli når frem til `Papa ka` kun li` rock`n`roll` – hvad man som aftenen skred frem i grunden ikke var i tvivl om.
  Aftenen kunne nemt være tilfredsstillende afsluttet med `København (Fra en DC-9)`, der fik det meste af salen op at stå. Et nummer, der på bizar vis trods af et absolut positivt budskab blev blacklistet på DR i politisk korrekthed i kølvandet på 9/11.
  Et solidt hold
  Måske er Peter Bellis vokal blevet en anelse rusten og skrøbelig. Det var dog en omstændighed af absolut perifer betydning, når han har Per Løkkegaard på lead guitar, Anders Bækgaard på bas, Jesper Thomsen på trommer og føromtalte Marcus Winther-John på guitar i ryggen. Til sammen en besætning, der på overbevisende vis sætter sig ud over ufarlig behagesyge. Vi fik rock`n`roll, så det i dén grad gjorde godt.
  Og så tog Peter Belli til allersidst i dén grad fusen på mig. Som ekstranummer hev han `Bliv væk fra vort kvarter` op af lommen, fremført med den glæde og tilfredshed, som kun en alt andet end arbejdsløs håndværker kan udtrykke, når han ser på et stykke veludført arbejde. I mit stille sind glædede jeg mig over at have været i selskab med en sådan håndværker – og over, at jeg ikke havde væddet med min kone om aftenens sangvalg.
  Baltoppen, Ballerup, lørdag d. 5. april 2014

BOOKINGFORMULAR