STEFFEN JUNGERSEN bliver mange steder som den største selvfølge beskrevet som ”en legende i dansk rock”, ”rockens sprogekvilibrist” og ”Dr. Rock” – selvsagt takket være en tre årtier lang karriere som rockreporter og –anmelder. Jungersens journalistiske virke startede på forskellige lokalaviser, før han igennem 25 år bestred posten som musikredaktør på dagbladet BT.

I dag driver Jungersen sit eget ”Classic Rock” website – www.steffenjungersen.dk – og fungerer desuden som forfatter, foredragsholder, kommunikationskonsulent, karriere-konsulent for bands, konferencier, freelance-skribent, DJ, blogger, musiker m.m.m.

Steffen Jungersen har gennem årene mødt og interviewet bunkevis af de største rockstjerner både ude og hjemme. Han har derfor fået et enestående indblik i såvel dansk som international rockmusik og har medvirket som ekspert i et utal af radio- og TV udsendelser.

Han har fået flere branchepriser for sit virke – bl.a. Danish Metal Awards’ (en underafdeling af DMA) hæderspris for sit ”utrættelige virke for den hårde rock i Danmark”, som det hed i juryens begrundelse.

4. september 2019 blev Jungersen hyldet for sit virke af en lang række musikere ved en æreskoncert i Amager Bio. En ære, det hverken før eller siden ER blevet en musikkritiker til del.

”Steffen har gjort så meget for rocken i Danmark, og nu er det sgu på tide, vi betaler noget tilbage,” som én af arrangørerne af hyldestkoncerten, Mike Tramp, sagde dengang.

Det er således næppe for meget sagt, at Steffen Jungersen har viet sit liv til at udbrede og kæmpe for dén klassiske rock og hardrock, han sætter sig så højt. En dedikation til sagen, som har gjort Jungersen kendt, elsket og respekteret i kredse langt større, end normalt er for musikanmeldere.

Som det er blevet sagt om ham:

”Steffen Jungersen er nærmest selv blevet en rockstjerne!”

Godt klaret af en anmelder, må man sige.

Steffen Jungersens dedikation til sit virke medførte i 2003 ulykkeligvis også, at han fik en hjerneblødning. Fysisk slap han uden mén, men der fulgte dæmoner og depressioner i kølvandet, hvilket fik han til – ud over sit musikalske virke – på opfordring at tage ud og på sin egen sorgmuntre og galgenhumoristiske facon at hjælpe ligesindede med foredrag om dét, ”man” ikke taler om ud fra devisen ”du er ikke alene, kammerat – hør bare hér”.

Som Steffen Jungersen selv siger:

”Vi er nogle, som ER rock’n’roll. . . og så er der dem, der bare lader som om.”

Steffen Jungersen er lige nu aktuel med, blandt meget andet, det musikalske talkshow ”Historien om Kim Larsen”. Talkshowet suppleres af et udvalg fra Kim Larsen´s gigantiske sangbog. Fremført af Steffen Jungersen selv, og guitaristen Jesper Søeborg.

+45 75 91 00 86