Dissing Dissing Las og Dissing

Fjern favorit Tilføj som favorit
Dissing Dissing Las og Dissing

Få udtrykker deres danskhed så bevidst som Povl Dissing, gør gennem hans kunst, hvilket også gør ham noget nær det nærmeste, man kan komme den nationale stemme. Dissing begyndte at optræde i 1960´erne og var dengang nødsaget til at have en bodyguard med på job – af frygt for at få øretæver af publikum, som troede, at han tog pis på det nationale arvesølv, når han fortolkede gamle danske sange som Lille Anna og Gi’ mig en hest, mor. 

Gennem mere end et halvt århundrede har vi kendt og elsket Povl Dissings sange om livet og hverdagen, blandt andet som det kom til udtryk i hans samarbejde med digteren Benny Andersen. Adskillige er de sange, der er endt i Højskolesangbogen som en blåstemplet del af den danske sangskat, og barn som voksen har nynnet med, når Nina gik i bad eller Den grimmeste mand i byen kørte sig en tur. 

Gennem mere end ti år har Povl Dissing og sønner (samt Las Nissen) spillet koncerter og skabt album sammen. På tværs af generationer har de fire musikere sammen skabt fornem dansksproget vise- og folkemusik med blues og rockreferencer. De fire mestrer sammen at formidle iørefaldende og originale sange, der forener tekst og musik i veloplagte koncerter. Nu har kvartetten også taget Povls gamle sange på repertoiret og det er noget, der falder i publikums smag! Det viser sig at...

”Tingel tangel manden” befinder sig stadig iblandt os

”Elle-sælle-fanten” er ikke uddød endnu

”Den grimmeste mand” kører stadig rundt i byen i sin jaguar 

Og der bliver ved med at være kun ”25 minutter endnu ” selvom tiden for længst er gået..... 

Povl Dissing og sønner forener generationerne.

Selvom der har sneget sig et enkelt `Las` ind i bandnavnet, synes betydningen af Povl Dissing og sønner ikke at være af mindre indhold. Sammen med Las Nissen har Rasmus og Jonas Dissing været sønnerne, der sammen med farmand Povl, har givet en både forfriskende og ungdommelig vitaminindstrøjtning til musik skabt på tværs af generationer. Sammen har de fire musikere ført Dissing-slægtens fornemmelse for dansksproget vise- og folkemusik videre og samlet generationer med hver deres unikke musikalske talenter. 

En aften i Povl Dissings selskab er altid en god aften!


Sådan booker du Dissing Dissing Las og Dissing!

Ønsker du priser på Dissing Dissing Las og Dissing til dit arrangement, er du meget velkommen til at ringe eller udfylde vores bookingformular.

Kontakt Bookinghuset på tlf. 75 91 00 86, når du vil høre, om Dissing Dissing Las og Dissing er ledig, eller hvis du vil booke Dissing Dissing Las og Dissing med det samme.

BOOKINGFORMULAR